Koncert filmové hudby – Epoque Quartet 2025

Koncerty, Pozvánka na akci

6. 3. 2025

od 19:00
Masarykovo divadlo Jičín

Jičín Žije Koncert Epoque Quartet 2024 V Jičíně (banner Web)

Sledujte událost na

Ve čtvrtek 6. března 2025 v Masarykově divadle v Jičíně pořádáme jedinečný koncert filmové hudby v podání Epoque Quartet, který nedávno oslavil 25 let od svého založení.

Během této doby si našel pevné místo na české a evropské hudební scéně, výrazně posunul hranice kvartetního repertoáru a vyprofiloval se ve špičkový soubor, který je zván ke spolupráci celou řadou skvělých hudebníků z různých odvětví muzikantské branže.

Z výčtu nejzajímavějších projektů je možné jmenovat turné s Danem Bártou, spolupráci s kapelami Monkey Business, Tatabojs, Clarinet Factory, nebo koncerty a nahrávky s Ondřejem Brzobohatým, Tomášem Klusem, Jiřím Kornem, Matějem Ruppertem, Michalem Pavlíčkem, Gregory Porterem, Lenkou Dusilovou, Robertem Balzarem, Dashou.

Širokému publiku je Epoque Quartet známý také svým účinkováním v populární české taneční televizní show StarDance

A na co se můžete těšit v rámci koncertu filmové hudby v jičínském divadle?

Čeká Vás např. skladba z gangsterského drama Kmotr, které patří mezi přelomová díla tzv. Nového Hollywoodu a kde v hlavní roli se představil Marlon Brando. Dále skladba z amerického kultovního akčního filmu a černé komedie Pulp Fiction, kterou natočil režisér Quentin Tarantino a kde se v hlavních rolích představili herci John Travolta, Samuel L. Jackson, Uma Thurman nebo Bruce Willis.

Zazní také skladba z české filmové komedie režiséra Oldřicha Lipského Čtyři vraždy stačí drahoušku, nebo francouzského komediálního filmu Velký blondýn s černou botou s Pierrem Richardem v hlavní roli. Uslyšíte také hudbu z filmu Schindlerův seznam od skladatele Johna Williamse, který složil hudbu k více než stovce filmů a získal 25 cen Grammy a 5x získal Oscara. 

Zajímá vás další repertoár filmové hudby tohoto souboru? Přijďte do Masarykova divadla v Jičíně na koncert, kde vám představí výběr známých melodií stříbrného plátna.

Epoque Quartet koncertoval již v téměř 30 zemích, např. v USA, Kanadě, Brazílii či Japonsku a jeho členy jsou David Pokorný (vl), Vladimír Klánský (vl), Alexej Aslamas (vla)  a Vít Petrášek (vcl).

Pořadatel

Jičín žije s.r.o.

Generální partner

Autocentrum Jičín - logo
ŠKODA logo